У Запоріжжі продовжується планова заміна сміттєвих баків

12.10.2023 15:05

Зараз роботи тривають у Дніпровському районі. У дворах багатоповерхівок по Дніпровському шосе та вул. Академіка Александрова співробітники «Вельтум-Запоріжжя» замінюють старі пластикові контейнери на нові оцинковані.

Компанія «Вельтум-Запоріжжя» продовжує підвищувати якість послуги з вивезення сміття у місті. Для цього підприємство за власні обігові кошти закуповує нові контейнери, а також придбало два сучасні сміттєвози.

Зараз сміттєві баки поступово замінюються у всіх районах міста. На сьогодні роботи вже виконано у Південному мікрорайоні, Шевченківському і Заводському районах та розпочато у Хортицькому. Там замінили старі зношені контейнери на нові оцинковані. Вартість одного такого контейнера складає близько 16 тис. грн. Це дещо дорожче за пластиковий, але й слугуватиме такий контейнер значно довше.

- Оцинковані контейнери витримують більше навантаження та триваліші в експлуатації. Вони більш практичні - не горять, не тріскаються від погодних умов чи якогось сміття. Вони також менше страждають від дій вандалів, - зазначила начальниця господарського відділу «Вельтум-Запоріжжя» Оксана Кузнєцова.

Разом з тим, мешканців Запоріжжя закликають дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів та використовувати їх лише за призначенням.

- Просимо мешканців міста не складати в контейнери для побутових відходів великогабаритне та будівельне сміття. Перевантаження призводить до поломки будь-якого контейнера, і оцинкованого теж. Таке сміття ламає стінки контейнерів, деформує колеса, набір яких на сьогодні коштує близько 2 тис. грн, - додала Оксана Кузнєцова.

Надалі роботи з часткової заміни сміттєвих баків проводитимуть у Космічному мікрорайоні. А до кінця року їх планують завершити у Хортицькому й Дніпровському районах та частково провести у Вознесенівському.