У Комунарському районі продовжуються роботи з благоустрою

13.10.2023 13:50

В усіх районах міста продовжуються роботи з благоустрою. Зокрема, про свою діяльність за тиждень розповіли представники Комунарської райадміністрації.

Спільно з представником управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради проведено обстеження вулично-шляхововї мережі щодо виявлення аварійних дерев по вул. Північнокільцевій, 5,7, Східній,10 та на внутрішньоквартальних територіях по вул. Чумаченка, 30-а, 31, Комарова, 29-а з подальшим складанням акту на видалення аварійних дерев.

На виконання рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради на вул. Новокузнецькій, 53 розклеєно попереджувальні об’яви власникам, які встановили без дозвільних документів обмежувачі паркування, з вимогою демонтувати ці об’єкти.

Також протягом тижня здійснено об’їзд території району, а саме центральні вулиці щодо перевірки санітарного стану (формування місць дислокації опалого листя та гілля).

Спільно з представниками Держпродспоживслужби перевірено фітосанітарний стан 5-ти медичних закладів. Зауважень немає.

Підрядною організацією розпочато роботи з видалення аварійних дерев та санітарної обрізки дерев на внутрішньоквартальних територіях. Видалено 25 одиниць дерев та на 28 деревах здійснено санітарну обрізку. Роботи продовжуються.

Фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно велась робота з утримання зазначених об’єктів (57 зупинок).

Також виконувалися роботи з ручного очищення тротуару по пр. Соборному та доріг від наносного грунту під бордюрами по вул. Чумаченка (механічним способом) та Набережній магістралі.

Виконано роботи з поточного середнього ремонту тротуару по вул. Чумаченка, 40/ Комарова, 8. Продовжуються роботи з поточного ремонту тротуару по вул. Космічній, 96.

Працівниками районної дільниці КРБП «Зеленбуд» щоденно виконувалися роботи з очищення газонів, урн в парках та скверах від сміття, підмітання доріжок.

Виконано роботи з покосу трави у сквері по вул. Чумаченка ( 16 712 кв. м), у сквері біля районної адміністрації (7000 кв. м), на земельній ділянці біля басейну «Байкал» (10 000 кв. м), вул. Магара (2000 кв. м), вул. Космічній (13 000 кв. м). Всього виконано роботи з покосу трави на площі понад 48 тис. кв. м.

Проведено наступні роботи:

  • обрізка чагарників (30 од).;
  • формування форми дерев у парку їм. Ю. Гагаріна (15 од.);
  • прополювання лунок кущів та дерев по вул. Новокузнецькій (40 од.), автодорозі на мікрорайон Південний (180 од.) та в парку ім. Ю. Гагаріна ( 49 од. дерев);
  • прополювання квітників у сквері біля районної адміністрації (506 кв. м);
  • очищення газонів від листя по вул. Чумаченка (6200 кв. м), у парку по вулиці Нагнибіди – Новокузнецька (2500 кв. м).

Навантажено та вивезено 5,2 т сміття. Підрядною організацією виконано роботи з підбору випадкового сміття на території Південного м/р, по вул. Північнокільцевій, Тополіна (прохід до ст. Запоріжжя-1), дитячих майданчиків, вул. Складській, вул. Жасмінній, вул. Космічній, 130, 131 і т.д.

Виконано роботи з вивезення листя з внутрішньоквартальних територій, вул. О. Говорухи, 28, 28-а та Чумаченка, 26-а.

 Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками, які надійшли на 15-80: на вул. Бєлінського, вул. Приватній, вул. Автозаводській, вул. О. Говорухи та у парку ім. Ю. Гагаріна.