Запорізькі комунальники продовжують забезпечувати комфортні умови життєдіяльності у місті

16.10.2023 11:35

З метою підтримання охайного вигляду міста та забезпечення комфорту запоріжцям під час пересування вулицями, протягом минулого тижня комунальники, зокрема, наносили дорожню розмітку, прибирали сміття та ремонтували асфальтне покриття доріг і тротуарів.

Як повідомили у департаменті муніципального управління Запорізької міської ради, згідно з договорами департаменту та підрядними організаціями, протягом минулого тижня у місті відремонтовано 1420 кв. м тротуарів, очищено 580 м систем зливових каналізацій, виконано роботи з поточного ремонту 168 м колесовідбійного брусу.

Працівники КП «ЕЛУAШ» прибрали з доріг наносний ґрунт та залишки технологічного матеріалу обсягом 890,6 т. На 10 вулицях міста провели поточний середній та поточний дрібний ремонти. Уклали 978,55 кв. м асфальтного покриття. Оновили на міських автошляхах 2800 м дорожньої розмітки. А також відремонтували 10 оглядових та зливостічних колодязів.

Фахівці Інспекції з благоустрою міста Запоріжжя склали 7 протоколів щодо адміністративних правопорушень та надали 27 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою.

У департаменті муніципального управління була проведена і адміністративна робота. Так, протягом тижня відбулось 1 засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для ведення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 2 питання.

Фахівці департаменту опрацювали 2 матеріали, за результатами яких підготовлені проєкти рішень Виконкому щодо усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Опрацьовано 17 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття та 4 заяви щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою і видано 4 відповідних дозволи.

Надано відповіді на 17 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 14 договорів та додаткових угод на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.