Роботи запорізьких студентів візьмуть за основу при розробці єдиного логотипу бізнесу

17.10.2023 14:55

У Запоріжжі підбили підсумки конкурсу «Єдиний логотип для підприємств Запорізької області», який стартував 5 вересня у Національному університеті «Запорізька політехніка».

Проведення конкурсу було ініційоване громадською організацією «Бізнес-союз «Порада», а сама ідея його проведення зародилася на засіданні Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Запорізькій міськраді та була підтримана заступником міського голови Андрієм П’ятницьким.

- Мабуть, це єдиний випадок в історії міст України, коли логотип розробляється не якимись професійними агенціями, а тими, хто живе в цьому місті, бачить його розвиток. Так, маленькими кроками ми будуємо наше спільне бачення розвитку Запоріжжя, - сказав Андрій П’ятницький.

Студенти «Запорізької політехніки» та коледжів, які входять до складу університету, активно долучилися до конкурсу та надіслали 55 робіт. Декілька учасників розробили не один логотип. Організатори не очікували такої активності студентів та зазначають, що всі роботи відрізнялися креативністю та оригінальним підходом до створення.

- Важливість проведення цього конкурсу важко переоцінити. Сьогодні саме об'єднання наших ідей і зусиль важливо для розвитку нашого регіону, - зазначив ректор «Запорізької політехніки» Віктор Грешта.

Сьогодні у стінах політехніки відбувся фінал конкурсу, до якого відібрали 10 робіт, ще чотири оцінювалися поза конкурсом, оскільки привернули увагу членів комісії своєю оригінальністю.

Оцінювали роботи фіналістів члени конкурсної комісії, до якої увійшли: заступник міського голови Андрій П'ятницький, представники вишу, Запорізької обласної федерації роботодавців та «Бізнес-союзу «Порада».

Троє переможців конкурсу отримали винагороди у вигляді грошових премій та можливість пройти стажування на провідних підприємствах міста. Крім того, одну або навіть кілька робіт фіналістів візьмуть за основу при розробці єдиного логотипу запорізького бізнесу.