Обговорили результати боротьби з карантинними рослинами

19.10.2023 14:05

Відбулось засідання міської робочої групи з координації проведення робіт зі знищення карантинних рослин, яке пройшло під головуванням директора департаменту муніципального управління міської ради Віталія Лисенка. У заході взяли участь представники департаментів, управлінь, районних адміністрацій міської ради, комунальних підприємств, контакт-центру «15-80», Держпродспоживслужби, інспекції з благоустрою м. Запоріжжя.

Представники районних адміністрацій відзвітували про виконані роботи, результати знищення осередків амброзії протягом року, плани на 2024 рік. До виконання робіт залучалися підрядники, комунальні підприємства, балансоутримувачі територій (підприємці, промислові підприємства).

Комунальні підприємства «Зеленбуд» та «Титан» проінформували про роботи, виконані у парках, скверах, на зелених зонах. Розглянуто роботу на території медичних, навчальних закладів.

Окремо обговорили результати реагування на звернення громадян щодо покосу карантинних рослин до контакт-центру «15-80». Про свою роботу щодо виявлення та притягнення до відповідальності порушників, які вчасно не проводили покіс карантинних рослин, доповіла інспекція з благоустрою.

Робоча група також обговорила плани по боротьбі з карантинними рослинами на наступний рік. Зокрема робоча група пропонуватиме передбачити на 2024 рік окремі кошти на знищення амброзії з використанням як механічного, так й інших методів боротьби з карантинними рослинами.