У Запоріжжі оновили укриття у ще одній багатоповерхівці

20.10.2023 10:05

Захаращений підвал жителі однієї із запорізьких п’ятиповерхівок перетворили на сучасне й комфортне укриття. Об’єднання співвласників у цьому будинку вони створили торік восени.

Укриття п’ятиповерхівки було дуже захаращеним. Перед початком ремонту мешканцям довелось два тижні розчищати сміття. Роботи з облаштування укриття, які стали можливими за сприяння міської ради та депутатів, тривали два місяці, і нині вже майже завершені. Тепер тут є два входи з обох під’їздів і запасний вихід. В укритті повністю замінені інженерні комунікації, виконані внутрішні оздоблювальні роботи, облаштована вентиляційна система, проведена електрика.

ОСББ мешканці будинку створили торік. Очолити об’єднання запросили голову ОСББ, що по вулиці Незалежної України, 80 Володимира Штапка. Мешканці, прагнули навести лад у своєму господарстві. Багато в чому чоловік використав досвід свого першого ОСББ

- Це малоквартирний будинок, тут два під’їзди, але мешканці згуртовані, вони хочуть жити краще. Зразу ми починаємо з каналізації. Потім займаємося електрикою, відновлюємо щитову, ставимо автомати, пломбуємо, заключаємо договори з «Обленерго», - розповів голова ОСББ Володимир Штапко.

Невирішених питань залишилось ще багато, кажуть місцеві. У першу чергу зведення на будинку нового даху. Але й в цьому напрямку вже зроблені певні кроки. А головне, у разі небезпеки в будинку є надійних захист — облаштоване укриття.