Запорізькі комунальники продовжують забезпечувати комфортні умови життєдіяльності у місті

23.10.2023 10:25

Працівниками комунальних підприємства постійно проводяться роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій міста, прибирання сміття, ліквідації аварійних дерев тощо.

Як повідомили в департаменті муніципального управління, протягом минулого тижня фахівці КП «ЕУАШ» виконали механічне та ручне прибирання доріг - вивезли 1030,5 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти на 10 вулицях міста, уклали 3320 кв. м асфальтового покриття, відремонтували 8 оглядових та зливостічних колодязів, оновили 1100 метрів дорожньої розмітки.

Крім того, згідно з договорами департаменту муніципального управління та підрядними організаціями виконані роботи з ремонту 850 кв. м тротуарів, очищено 620 м систем зливової каналізації, проведені роботи з поточного ремонту 120 метрів колесовідбійного брусу.

Також департаментом забезпечено виконання рішень виконавчого комітету щодо демонтажу 2 незаконно розташованих об’єктів.

Протягом звітного періоду у департаменті муніципального управління проведено засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, під час якого розглянуто 4 питання.

Опрацьовано 8 матеріалів, за результатами яких підготовлені проєкти рішень виконавчого комітету щодо усунення наслідків порушень типових правил благоустрою.

Також опрацьовано 12 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Розглянуто 7 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 5 відповідних дозволів.

Надано відповіді на 11 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі.

Укладено 38 договорів та додаткових угод на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

У свою чергу фахівці інспекції з благоустрою протягом минулого тижня склали 5 протоколів щодо адміністративних правопорушень та надали 20 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою.