Фестиваль ігрових програм стартував у Запоріжжі

24.10.2023 20:20

Традиційний, уже 13-й Всеукраїнський фестиваль-майстерня «Адреса дитинства – Гра» розпочався сьогодні у Запоріжжі. До участі долучились вихованці закладів позашкільної освіти, дитячих шкіл мистецтв та художніх шкіл з 12 областей України.

Цьогорічний фестиваль має свою родзинку. Верше захід проходить за підтримки секретаря Запорізької міської ради, в.о. Запорізького міського голови Анатолія Куртєва. Гаслом фестивалю став заклик «Будуємо мости поколінь». Захід покликаний об’єднати різні покоління щодо бачення сьогодення та майбутнього Запоріжжя, залучення дітей та дорослих до творення власного міста.

Розпочався фестиваль з прес-сніданку за участі секретаря міської ради Анатолія Куртєва, голови журі фестивалю, художнього керівника Київського Палацу дітей та юнацтва радника Віктора Книша, директорки закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Ірини Чурси.

- Гра – це настільки чарівний інструмент, що він може перетворити місто на фантастичний простір, де кожен може відчути себе щасливим. Гра також допомагає трохи відновитися, відключитися від щоденних проблем, дослухатися до себе і відчути тебе потрібним цьому світу, і відчути взаємну повагу світу. Ось що ми закладали в цьогорічний фестиваль, зазначив голова журі фестивалю Віктор Книш.

Також учасники прес-сніданку обговорювали чим Запоріжжя відрізняється від інших міст, згадували улюблені місця в нашому місті.

Фестиваль «Адреса дитинства – Гра» триватиме 5 днів. В рамках заходу будуть також проведені тематичні панельні дискусії, конференцій, творчі зустрічі, майстер-класи. Крім того, учасники представлять свої фестивальні роботи, серед яких журі визначить володаря Гран-прі та лауреатів фестивалю.