У Запоріжжі презентували книгу про економічні реформи, які забезпечать Україні процвітання

25.10.2023 17:40

Книгу під назвою «Новий Захід. Українська мрія» презентував її автор Ярослав Романчук у стінах Туристичного інформаційного центру. Презентація видання вже відбулась у багатьох містах України, наразі черга дійшла до Запоріжжя. Мета презентації – зустрітися з інтелектуалами та представниками місцевого бізнесу, обмінятись думками та досвідом.

Як зазначають представники автора, «Новий Захід. Українська мрія» — це перша книга в новітній історії України, яка пропонує системний погляд на економічні реформи в державі. В ній можна знайти відповіді на питання, чому економіка України вважалась найслабкішою в Європі ще до початку повномасштабного вторгнення рф та як можна цю ситуацію змінити, з чого почати вже зараз.

У своїй роботі автор говорить про необхідність стратегічного курсу, який забезпечить економічне зростання ВВП України до 7-10% на рік, створення тисяч нових бізнесів і мільйонів робочих місць.

Книга містить докладний план, як перетворити Україну на процвітаючу та успішну країну, а українців зробити багатими та щасливими.

Автор книги – Ярослав Романчук – проживає в Україні два роки, виїхав з Білорусі через загрозу арешту за опозиційну діяльність. Науковець спеціалізується на реформах економіки на постсоціалістичному просторі. Є автором 12 книг з економіки, транзиту від держплану до вільного ринку. Представлену на презентації 13-ту книгу спеціалісти галузі вже називають покроковою інструкцією для створення процвітаючої України.

- На мою думку, починати діяти треба вже зараз, в умовах війни. Головний фундамент будь-якої розвиненої економіки це свобода. І це зовсім не абстрактне поняття, воно має конкретні параметри. Перш за все, це підтримка підприємницької діяльності, вільний розвиток децентралізації та територіальних громад, обов’язкова реформа податкової системи. Цю книгу я вже роздав всім нашим міністрам, Офісу президента. Тож українська влада вже зараз має представлений мною план з відновлення економіки. Окрім того, ця книга буде корисна підприємцям та всім, хто зацікавлений у побудові сильної економіки в Україні, - розповів у ході презентації автор книги, економіст Ярослав Романчук.

Після презентації письменник зустрівся з представниками запорізького бізнесу, підприємцями та економістами для обговорення теми та обміну досвідом.

Дізнатися більше про книгу можна на її офіційному сайті.