У Запоріжжі відбувся захід до Міжнародного дня Чорного моря

26.10.2023 10:05

У Міському Палаці дитячої та юнацької творчості для дітей-переселенців організували ігрову програму під назвою «Море хвилюється раз, море хвилюється два, море хвилюється три». Захід присвятили Міжнародному дню Чорного моря, коли 31 жовтня 1996 року шість причорноморських країн підписали «Стратегічний план дій щодо реабілітації та захисту Чорного моря».

Основна мета заходу - привернути увагу до екологічних проблем та сучасного стану Чорноморського басейну. Організатори заходу впевнені, у дітей має дути достатньо знань про Чорне море. Звісно, що найкраще інформація запам'ятовується під час гри. Тож саме в ігровій формі і відбувся захід.

Діти брали участь в конкурсах, вікторинах, ознайомилися з цікавими фактами про перлину південного узбережжя, торкнулися теми творчості відомого художника-мариніста Івана Айвазовського та дізналися про екологічні проблеми.

Наприкінці заходу кожен учасник отримав мушлю з побажаннями, яку привезли з узбережжя Чорного моря в Болгарії вихованці хореографічної студії «Весняночка».