У Запоріжжі продовжується 13-й всеукраїнський фестиваль ігрових програм «Адреса дитинства - Гра»

26.10.2023 15:55

Традиційний всеукраїнський фестиваль-майстерня «Адреса дитинства – Гра», що цими днями проходить у Запоріжжі, продовжився сьогодні обговоренням теми збереження довкілля. Для цього на прессніданок запросили міських експертів – екологів, представників місцевої влади та закладів позашкільної освіти. Зустріч-обговорення проходила у стінах однієї з міських бібліотек.

Гаслом фестивалю став заклик «Будуємо мости поколінь». Захід покликаний об’єднати різні покоління щодо бачення сьогодення та майбутнього Запоріжжя, залучення дітей та дорослих до творення власного міста.

Сьогодні в ході прессніданку гості заходу обговорювали стан довкілля в Запоріжжі. Один з гостей сніданку – заступник голови Шевченківського району міста Олександр Руденок зазначив, що містяни активно долучаються до благоустрою міста. Перш за все за допомогою толок.

- Ми помічаємо, що мешканці нашого району стали дбайливіше ставитись до міста. Зросла активність та ініціативність запоріжців в плані долучення до толок, до прибирання наших скверів та парків. Не дивлячись та ситуацію, комунальні служби міста також продовжують виконувати планові прибирання та благоустрій територій. Тобто всі зараз ще більше зацікавлені у тому, щоб місто жило та було доглянутим, - зазначив Олександр Руденок.

Також в ході зустрічі учасники обговорили стан річок в Запоріжжі, процеси висадження та видалення зелених насаджень, екологічні програми, що наразі діють у місті.

- У Запоріжжі затверджено багато таких програм, зокрема – з озеленення міста, з адаптації до змін клімату, з моніторингу стану довкілля, з очищення малих річок. Ці програми фінансуються з різних джерел і реалізуються в тій чи іншій мірі, - розповіла заступниця начальника з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради Галина Нарсєєва.

Нагадаємо, фестиваль «Адреса дитинства – Гра» цього року триває 5 днів. В рамках заходу проходять тематичні панельні дискусії, конференції, творчі зустрічі, майстер-класи. Крім того, учасники представлять свої фестивальні роботи, серед яких журі визначить володаря Гран-прі та лауреатів фестивалю.