У Комунарському районі тривають роботи з благоустрою

27.10.2023 11:15

Запорізькі комунальники продовжують наводити лад у місті. Роботи з комплексного благоустрою тривають в усіх районах. У Комунарській районній адміністрації, зокрема, розповіли, що було виконано за останній тиждень.

Підрядною організацією продовжуються роботи з видалення аварійних дерев та санітарна обрізка на внутрішнтоквартальних територіях. Видалені 48 дерев, ще 37 – були кроновані. Роботи в цьому напрямку тривають. Обстежено вулично-шляхову мережу щодо наявності ямковості (16 вулиць). Фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно велась робота з утримання зазначених об’єктів (57 зупинок).

Виконувалися роботи з ручного очищення тротуару по пр. Соборному та доріг від наносного грунту під бордюрами по вул. Героїв Національної гвардії України, вул. Ситова та вул. Європейській. Крім того, впродовж тижня працівниками районної дільниці КРБП «Зеленбуд» щоденно виконувалися роботи з очищення газонів від сміття по району, згідно з закріпленням, на площі близько 200 000 кв. м, в парках та скверах від сміття - 250 урн та підміталися доріжки на площі близько 8000 кв. м.

Виконано роботи з покосу трави в парку ім Ю. Гагаріна (15 000 кв. м), вул. Північнокільцевій (16 960 м). Всього виконано роботи з покосу трави на площі понад 16 000 тис. кв. м:

Проведено роботи з:

  • формування крон кущів у парку по вулиці Нагнибіди – Володимира Українця (66 од.), по вул. Магара (8 од.);
  • обрізки парослі біля дерев у сквері булі будівлі кінотеатру «Космос» (73 од.);
  • очищення газонів від листя по вул. Автозаводській (2000 кв. м), у парку по вулиці Нагнибіди – Володимира Українця (4200 кв. м) та парку ім. Ю. Гагаріна (7460 кв. м);
  • очищення квітників від стеблів квітів у парку ім. Ю. Гагаріна (500 кв. м), сквері біля будівлі кінотеатру «Космос» (80 кв. м) та сквері біля районної адміністрації (400 кв. м);
  • навантаження й вивезення 2,4 т сміття.

Підрядною організацією виконано роботи з підбору випадкового сміття по вул. Володимира Українця, по вул. Героїв Національної гвардії України, по вул. Північнокільцевій, дитячих майданчиків. З території біля Першотравневого цвинтаря та по вул. Героїв Національної гвардії України,11, 15 ліквідовано стихійні сміттєзвалища.

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення за заявками 15-80, пр. Соборному, вул. Володимира Українця, парку ім. Ю. Гагаріна, вул. Космічній (пост ДАІ), вул. О. Говорухи.