У Запоріжжі фестиваль ігрових програм вийшов на новий рівень

29.10.2023 14:25

Завершився 13-й всеукраїнський фестиваль ігрових програм «Адреса дитинства – гра!», який проводиться щорічно у Запоріжжі починаючи з 2010 року. Цьогоріч фестиваль відбувся під гаслом «Будуємо мости поколінь!» в онлайн-форматі. Участь у ньому взяли вихованці з усіх позашкільних закладів Запоріжжя.

Організаторами фестивалю є Міністерство освіти і науки України, Український державний центр позашкільної освіти, департамент освіти і науки Запорізької міської ради та заклад позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району». Цього року він вперше проходив за підтримки секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Фестиваль тривав п’ять днів, кожен з яких мав свою тематику. За допомогою різних заходів: прессніданків, панельних дискусій, конференцій, творчих зустрічей, майстер-класів учасники та гості фестивалю змогли подивитися на місто під різними кутами, почути думки людей різних поколінь, соціокультурних груп, громадянських інституцій задля сумісного формування майбутнього Запоріжжя.

Заключним заходом урбаністичного фестивалю стала друга міжнародна конференція в Zoom «Від міста-фортеці до дидактополісу». До неї долучилися секретар міськради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк, директорка департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк, експерти з питань розвитку місцевих громад та сфери організації вільного часу з міст Магдебург, Шумен і Кишинів, а також мешканці Запоріжжя різної вікової категорії.

Міжнародну онлайн-зустріч провели з метою налагодження співпраці Запоріжжя з Болгарією, а також підтримки дружніх стосунків з містом-побратимом Магдебург. Під час конференції говорили про Запоріжжя та мешканців міста, про важливість розвитку місцевих громад через освіту, створення умов для взаємодії та гармонійної співтворчості представників різних поколінь, розвиток сфери вільного часу, як поля самоосвіти містян тощо.

- Цього року фестиваль набув широкого масштабу. Ми залучили багато міжнародних партнерів, а найголовніше – об’єднали владу, громадськість, волонтерів, митців, заклади позашкільної та загальносередньої освіти, культури. На фестивалі були залучені всі покоління та всі сфери діяльності, - зазначила директорка Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району Ірина Чурса.