Запорізькі комунальники продовжують підтримувати комфортні умови життєдіяльності у місті

30.10.2023 10:55

Працівниками комунальних підприємства щодня проводяться роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій, прибирання сміття, ліквідації аварійних дерев тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕУАШ» з доріг міста механічним та ручним способом прибрали 1050,5 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Провели поточний середній та поточний дрібний ремонти на 12 вулицях. Уклали 1870 кв. м асфальтового покриття. Відремонтували 7 оглядових та зливостічних колодязів.

Крім того, згідно з договорами департаменту муніципального управління та підрядними організаціями виконано роботи з ремонту 744 кв. м тротуарів. Очищено 780 м систем зливових каналізацій. Виконано роботи з поточного ремонту 73 метрів колесовідбійного брусу. А також забезпечено виконання рішення виконкому щодо демонтажу 1 незаконно розташованого об’єкту.

У департаменті муніципального управління протягом минулого тижня проведено засідання робочої групи щодо визначення та відведення зон для ведення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 9 питань.

Опрацьовано 3 матеріали, за результатами яких підготовлені проєкти рішень виконавчого комітету щодо усунення наслідків порушень Типових правил благоустрою.

Опрацьовано 15 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття.

Розглянуто 5 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 5 відповідних дозволів.

Надано відповіді на 12 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі.

Укладено 68 договорів та додаткових угод на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.

Крім того фахівці Інспекції з благоустрою склали 3 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 19 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. А також перевірили 39 ордерів на проведення планових та аварійних розриттів.