Запоріжцям нагадують про небезпеку продукції зі стихійних ринків

31.10.2023 11:05

Часто містяни не замислюються над тим, в якій міри можуть нашкодити власному здоров’ю, купуючи товари на стихійних ринках. Якість та безпечність продуктів «з рук» не підтверджена жодними документами, і у випадку отруєння такою їжею, відповідальність нестиме лише сам покупець.

Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечними є м’ясо, риба, молоко та молочні продукти. Купуючи такий товар, треба пам’ятати, що це продукти невідомого походження. Вони можуть викликати харчові отруєння та інфекції, в тому числі ботулізм. Загрозу можуть нести як харчові продукти, так і їх продавці, бо про стан їх здоров’я нічого не відомо.

Вживання молочної продукції невідомого походження, придбаної у громадян, які не мають допуску до роботи з харчовими продуктами — це прямий шлях до інфекційних захворювань. Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, адже не відомо, чи не побували вони вже на смітнику.

Запоріжців закликають не підтримувати стихійних торгівців та користуватись лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або офіційних ринків.