Відвідувачки «ВОНА хаб» опановують нові професії

31.10.2023 17:00

У кар’єрному хабі «ВОНА хаб» вже другий місяць поспіль триває курс з перекваліфікації для жінок, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Учасниці опановують професію SMM та офіс-менеджера, після чого зможуть працевлаштуватися до компанії-партнера. Це спільний проєкт UNFPA та Міністерства економіки України.

Вже рік кар’єрний «ВОНА хаб» надає допомогу жінкам, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства та перебувають у групі ризику чи потрапили в скрутні життєві обставини. Проєкт реалізується Фондом ООН в галузі народонаселення за фінансової підтримки USAID разом з громадською організацією «Ділові українські жінки в Запорізькій області». Вже другий місяць у хабі перенавчають жінок на професії, зокрема з SММ та офіс-менеджменту.

Заняття проводять у центрі тричі на тиждень, тривалістю три години. Потім перейдуть до практики, аби вміти застосовувати свої знання безпосередньо у роботі. Так кожна з дівчат зможе пройти стажування у компаніях, з якими «ВОНА хаб» має домовленості.

- Практику вони будуть проходити у великій торговельній мережі, де вони вже зможуть на практиці подивитися наскільки їм вистачило всіх опанованих знань, наскільки їм близька ця професія. Крім того, у нас розрахований менторський супровід. Коли дівчата закінчують навчання, протягом трьох місяців наші викладачі будуть допомагати їм у вирішенні поточних питань, які у них можуть виникнути в роботі, вже при виконанні своїх безпосередніх службових обов’язків, - розповіла керівниця навчального центру «Знання» Оксана Антолік.

Після завершення жінки отримують професійну рекомендацію від компанії, в якій проходили стажування, а також консультації з оформлення резюме та щодо співбесід. Проте не виключають, що комусь із них пощастить працевлаштуватися і до компанії-партнера.