Запоріжці пільгових категорій продовжують отримувати матеріальну допомогу

02.11.2023 11:10

В умовах війни місто не припиняє надавати допомогу громадянам, які потребують соціального захисту.

У Запоріжжі діє міська Програма надання фінансової підтримки містянам, житло яких було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок обстрілів, спричинених військовою агресією росії.

Так, у рамках програми разову матеріальну допомогу в розмірі 15 тис. грн  вже отримали 362 пільговики на загальну суму 5 млн 479 тис. грн.

Власники зруйнованого або непридатного до проживання житла внаслідок ракетних обстрілів отримують також щомісячну фінансову підтримку з місцевого бюджету у розмірі 10 тис. грн. Цю виплату щомісячно отримують вже 380 громадян (загальна сума понад 36 млн грн).

Відповідно до розпоряджень міського голови та за особистими зверненнями мешканців будинку  № 8 по вул. Зестафонській, виділено матеріальну допомогу на відшкодування оплати за теплопостачання 63 особам на загальну суму 425 тис. грн.

Крім того, депутатами Запорізької міської ради зі своїх фондів, які фінансуються коштом бюджету територіальної громади, у 2022-2023 роках надано матеріальну допомогу 264 мешканцям міста, які постраждали від ракетних обстрілів, на загальну суму 3 млн 996 тис. грн.

Фахівці департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради також надають соціально-психологічну підтримку людям після ракетних ударів та координують постраждалих при необхідності отримання речей першої потреби: продуктових наборів, засобів гігієни, плівки тощо.

Створено також телефон «гарячої лінії», за яким проводиться опитування потреб та збір інформації для подальшого передання благодійним організаціям для задоволення потреб громадян та отримання гуманітарної допомоги.

Ці напрямки роботи разом з розрахунком компенсації за розміщення ВПО взяв на себе підрозділ департаменту – управління підтримки внутрішньо переміщених осіб та господарського забезпечення.

Фахівці департаменту соціального захисту населення продовжують також надавати матеріальну допомогу на проживання або лікування за особистими зверненнями (виділено 7 488 мешканцям міста на суму понад 13,7 млн грн), на гаряче харчування для бездомних осіб в осінньо-зимовий період, новорічні подарунки для дітей пільгових категорій, надання реабілітаційної допомоги в басейні для жінок після мастектомії тощо.