Запорізьким військовим надається соціальна підтримка та допомога

02.11.2023 12:00

У Запоріжжі за ініціативи міської влади створено відділ соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей.

Як повідомляє департамент соціального захисту населення Запорізької міськради, відділ працює за принципом «Єдиного вікна» для військовослужбовців,  демобілізованих, ветеранів війни, членів їх сімей, сімей полеглих військових. Спектр надання соціальних послуг варіює від складання потреби (психологічної, соціальної, матеріального забезпечення, дозвілля тощо) до контролю за якістю їх задоволення.

Відділ проводить консультування й інформування населення щодо оформлення всіх видів державних соціальних допомог, пільг та субсидій, видачі посвідчень, оздоровлення, профадаптації, реабілітації, зубопротезування тощо.

Додатково в рамках міської комплексної програми на 2023 рік передбачено заходи фінансової підтримки військових, які отримали поранення. Вони виплачуються коштом місцевого бюджету. 

Разом з тим, відділ відстежує проблемні питання, змінює формат організації роботи, проводить зустрічі з активними представниками громади, благодійними, волонтерськими й громадськими організаціями, здійснює аналіз соціальних мереж у сфері соціального захисту.

Через Запорізький міський центр соціальних служб запроваджено надання благодійної допомоги у вигляді продуктових та гігієнічних наборів від міжнародних партнерів.

Крім того, 31 серпня за підтримки ГО «BELUGA» для дітей загиблих та зниклих військовослужбовців було проведено культурно-розважальний захід до початку навчального року, а також видано канцелярські набори.

7 вересня зібрано потребу на оздоровлення, відпрацьовано питання перевезення та здійснено супровід дітей військових до медичного центру психологічної реабілітації «Джерело», розташованого в Києві.

13 вересня забезпечено збір та супровід дітей військовослужбовців до басейного комплексу з метою підняття психологічного стану.

На сьогодні відпрацьовано питання створення «Кімнат Захисника» для психологічного розвантаження військових та членів їх сімей та визначено приміщення для їх розміщення у 7 районах міста.