В Олександрівському районі приводять до ладу дерева, які довгі роки були без відповідного нагляду

14.02.2018 14:16

У дворах та на вулицях Олександрівського району обрізають та видаляють старі аварійні дерева. Обсяги робіт великі. Дерева розрослися та нависали над дахами п'ятиповерхових будинків. Роботами охоплений цілий квартал, що включає одразу кілька вулиць району.

Один з важливих напрямків у благоустрої міста – догляд за деревами у дворах. Обрізка та видалення дерев не входять у тарифи за житлово-комунальні послуги, проте такі роботи необхідно проводити. Адже це пов'язано з безпекою городян.

Сьогодні в Олександрівському районі приводять до ладу цілий квартал – це внтурішньодворові території, що охоплюють вулиці Гоголя, Першотравневу, Українську, проспект Соборний. До робот залучають спецтехніку – автовишки. Адже дерева старі і вже досягли у висоту 20-25 м. Деякі з них нависали над дахами п'ятиповерхівок та були небезпечними.

- Дерева не обрізали, напевно, з моменту їх висадки. В негоду була небезпека падіння гілок і дерев. Були численні звернення від жителів. Ми визначили найбільш проблемну ділянку, провели комісійне обстеження кожного дерева. На видалення аварійних дерев складені відповідні акти. Допомогу у виконанні робіт надає одна з організацій, яка спеціалізується в даному питанні. З дворів одразу ж вивозяться гілки і деревина, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Роботи по обрізці і видалення аварійних дерев тривають.