Запорізькі дорожники виконують аварійний ямковий ремонт по вулиці Калібровій

14.02.2018 15:25

Після зимової негоди стала фактично непроїзною дорога по вулиці Калібровій у Заводському районі. КП «ЕЛУАШ» виконує аварійний ямковий ремонт на цій ділянці.

Сьогодні робітники та спецтехніка КП «ЕЛУАШ» задіяні у ямковому ремонті дороги по вулиці Калібровій у Заводському районі. Завдання - зробити її зручною для проїзду автотранспорту. Тут після зимової негоди утворилося безліч ям, деякі глибиною до 10 см. Ділянка дороги досить жвава, з інтенсивним потоком транспорту, в тому числі великовантажного, а тому потрібно було вирішити проблему в найкоротші терміни.

Роботи ведуться із застосуванням спецтехніки - рециклера асфальтобетону.

- Використовується так званий асфальтобетон в брикетах (вторсировина), які розігріваються до необхідної температури. Потім йде процес укладання суміші на пошкоджені ділянки дороги. Задіяний також каток, - розповіла заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

Дорожники зазначають, що такий ямковий ремонт можна виконувати при більш низьких температурах, головне, щоб не було опадів - дощу чи снігу. Дотримуються всі необхідні технології. Перед тим як укладати матеріал, ділянку, яка ремонтується, прочищають та просушують.

Таким чином сьогодні планується укласти близько 15 т асфальтобетону.