Щодо підсумків позачергової сесії міської ради

03.11.2023 20:20

Відбулась позачергова сесія міської ради. Її було скликано для прийняття важливих рішень, які стосуються допомоги військовим, відновлення зруйнованих ворогом будинків, посилення захисту цивільного населення. Сесія пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

У результаті внесені зміни до міської програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку у місті Запоріжжі. Зокрема понад 3,4 мільйони гривень спрямовано військовим на придбання БПЛА, цифрових камер. Також 3,2 мільйони гривень спрямовано на співфінансування закупівлі пікапів для військових разом з обласним бюджетом.  

Тепер загальний обсяг фінансування цієї програми у 2023 році складає майже 272 мільйони гривень. З них майже 28 мільйонів гривень – на закупівлю дронів для військових.

Внесені зміни до Програми відбудови житлового фонду міста Запоріжжя, зруйнованого внаслідок російської агресії. До програми включено будинок по Соборному, 44. Дуже важливо було прийняти це рішення якнайшвидше, під час позачергової сесії. Це має пришвидшити відновлення цього будинку у подальшому. Адже міська влада вже досягли домовленості, що одне з великих підприємств профінансує розробку проєктної документації для відбудови цієї багатоповерхівки.

Продовжується робота над покращенням цивільного захисту населення, залученням для цього додаткових коштів з різних джерел. Зокрема завдяки допомозі держави, завдяки державній субвенції, у бюджеті міста збільшилося фінансування на капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту, тобто сховищ. Місто отримало близько 89 мільйонів гривень на капітальний ремонт сховищ у п’яти медичних закладах та сховищ на території двох об’єктів КП «Водоканал». Сьогодні відповідні зміни були внесені до бюджету Запоріжжя. Тепер загальна сума фінансування у бюджеті міста на облаштування сховищ, укриттів у 2023 році складає понад 336 мільйонів гривень. 

Також було розглянуто, як того вимагає законодавство, петицію щодо необхідності розробки та виконання у Запоріжжі по кожній території, де є амброзія, плану дій по повній її ліквідації.