Одна з міських лікарень отримала від благодійників нове обладнання

03.11.2023 14:35

Придбали й доставили обладнання в одну з міських лікарень благодійники корпоративного фонду «Відкриті очі» від IT-компанії «SoftServe» зі Львова, яка на ринку України працює вже близько 30 років.

Центральна станція з моніторами для відслідковування стану пацієнтів, газоаналізатор крові, датчики УЗД - все передане стане в нагоді для лікування пацієнтів реанімаційного відділення.

- На даний час нам передане дуже цінне обладнання – це ряд моніторів з центральною станцією, яка зводить до себе дані зі всіх моніторів, слідкуючої апаратури, які знаходиться на пацієнтах. Тобто, лікарі цілодобово, 24/7 зможуть навіть дистанційно спостерігати за життєдіяльністю своїх пацієнтів, своєчасно реагувати у разі необхідності. По-друге, це апарат УЗД – транспортний, мобільний, який теж дозволяє нам більш якісно проводити обстеження пацієнта, виявляти ту чи іншу патологію. Раніше шлях виявлення був більш складним. На даний час ми вже біля ліжка хворого маємо можливість виявити порушення з боку органів дихання, чи черевної порожнини, - зазначив директор медзакладу Петро Риженко.

Проєкт підтримки медичних закладів від корпоративного благодійного фонду «Відкриті очі» від ІТ-компанії «SoftServe» реалізується у п’яти містах України, крім Запоріжжя також у Сумах, Вінниці, Івано-Франківську та Винниках. Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, з лютого 2022 року, більше 250 медичних закладів та медичних підрозділів було підтримано організацією. Так, саме компанія від початку вторгнення пожертвувала на різні благодійні проєкти через фонд «Відкриті очі», а також напряму близько 850 мільйонів гривень.

- Для нас було важливо підтримати не грошима, розхідниками, ліками, а саме подарувати обладнання, яке покращить якість надання послуг. Ми сконтактувалися з лікарнею й отримали запит. Тобто саме отримавши запит від керівництва лікарні, що саме це обладнання допоможе якісніше і краще надавати послуги, рятувати більше життів, ми виділили кошти на цей проєкт, - розповіла, координаторка проєктів благодійного фонду «Відкриті очі» Ганна Осадчук.

Основні напрямки діяльності фонду – підтримка медичної сфери, українських захисників у різний спосіб та реалізація цілої низки освітніх проєктів із залученням дітей вразливих категорій. Зазначимо, компанія «SoftServe» була свого часу «народжена» у Львові. За майже 30-річний досвід роботи розрослася й нині має представництва у Києві, Дніпрі й Одесі, а також в 14 країнах за кордоном.