Запорізькі комунальники продовжують підтримувати комфортні умови життєдіяльності у місті

06.11.2023 10:40

Працівниками комунальних підприємства щодня проводяться роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій, прибирання сміття, ліквідації аварійних дерев тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕУАШ» на 198 вулицях міста механічним та ручним способом прибрали 967,1 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти на 3 вулицях. Уклали 74,1304 кв. м асфальтового покриття. Відремонтували 13 елементів зливової каналізації.

Також протягом звітного періоду комунальники очистили 960 м систем зливових каналізацій та виконали роботи з поточного ремонту 32 м колесовідбійного брусу.

У департаменті муніципального управління проведено засідання робочої групи щодо визначення зон та відведення місць для ведення підприємницької діяльності, де було розглянуто 12 питань.

Опрацьовано 21 матеріал і підготовлені проєкти рішень виконкому щодо усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території.

Забезпечено виконання рішень виконкому щодо демонтажу 4 незаконно розташованих об’єктів.

Опрацьовано 7 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття.

Опрацьовано 9 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 9 відповідних дозволів.

Надано відповіді на 23 звернення з питань розміщення засобів пересувної дрібно-роздрібної торговельної мережі.

Укладено 73 договори та додаткові угоди на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

Фахівці інспекції з благоустрою склали 3 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 41 вимогу щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. А також перевірили 8 планових та аварійних розриттів на відповідність до виданих  ордерів.

Протягом звітного періоду інспектори КП «Муніципальна варта» склали 67 протоколів щодо адміністративних правопорушень, а саме: ст.152 КУпАП – 62 протоколи та ст. 156 ч.2 КУпАП – 5 протоколів.