Запоріжанки візьмуть участь у чемпіонаті Вищої ліги з волейболу

07.11.2023 08:40

Запорізькі волейболістки продовжують готуватися до чемпіонату Вищої ліги з волейболу. який стартує в Івано-Франківську 9 листопада. Тренуються команди ДЮСШ «Орбіта» тричі на тиждень. Дівчата опановують нові вправи та вдосконалюють власний ігровий досвід щодня.

Вихованки дитячо-юнацької спортивної школи «Орбіта» Поліна та Анна вже не перший рік займаються професійним волейболом. За цей час дівчата неодноразово брали участь у всеукраїнських змаганнях та виборювали перші місця. Місяць тому юні волейболістки здобули «Кубок Прометея» на змаганнях у  Кам’янському. Зараз спортсменкам доведеться боротися за високу нагороду на чемпіонаті Вищої ліги.

- Тренування проходять добре, продуктивно, я б сказала. Навіть під час війни у нас є змога тренуватися, я вважаю, що це класно. Ми беремо участь в чемпіонаті України з вищої ліги та дуже до цього готуємось, - розповіли вихованки ДЮСШ «Орбіта» Поліна Блан і Анна Сьомік.

Тренування у спортивній школі проходять щодня. Програма уніфікована — спочатку руханка та вправи на розтяжку, а потім спортсменки діляться на дві команди та  розпочинають гру. Тренерка дівчат, пані Олена, розповідає: її вихованки максимально підготувалися до майбутніх змагань.

- Ми граємо у чемпіонаті України в дитячій лізі – у нас дівчата 2007 та 2009 року народження. Ми вже зіграли перший етап дитячої ліги, де зайняли перше місце. Продовжуємо тренуватися та йти до успіхів, до перемог, - розповіла тренерка ДЮСШ «Орбіта» Олена Лисенко.

Тренування в спортзалі, окрім необхідного досвіду, дають вихованкам можливість спілкуватися наживо — розповідає директорка ДЮСШ «Орбіта» Галина Замрій. Це є надзвичайно важливим для такої гри як волейбол, адже єдність та взаєморозуміння в команді підвищує ймовірність успіху на змаганнях.

- Волейбол це дуже емоційна, дуже швидкісна, дуже красива гра, це гра колективна, і тому наші вихованці один за одного. Це наш девіз, - сказала директорка ДЮСШ «Орбіта» Галина Замрій.

Наразі дитячо-юнацьку спортивну школу «Орбіта» відвідують дві сотні юних спортсменок віком від дванадцяти років.

У змаганнях чемпіонату Вищої ліги в Івано-Франківську місцеві волейболістки візьмуть участь вже 9 листопада.