У Запоріжжі воїни-інтернаціоналісти зустрілися з молоддю та представниками влади

14.02.2018 13:55

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Приурочений він до річниці виведення радянських військ з Афганістану. Цьогорік виповнюється 29 років з дня, коли останній радянський військовослужбовець перетнув кордон цієї ісламської республіки.

Сьогодні в Запоріжжі, за традицією, відбулася зустріч представників міської влади та воїнів-інтернаціоналістів.

Виступаючи перед присутніми, секретар Запорізької міської ради Руслан Підорич, зазначив, що міська влада робить все можливе для підтримки афганців.

- Сьогодні наша зустріч відбувається напередодні 15 лютого. Ми завжди маємо пам'ятати подвиги, які здійснювали наші солдати, виконуючи свій обов'язок і залишаючись вірними військовій присязі. Міська влада завжди йде назустріч воїнам-афганцям. Це наші герої. Всі побажання та пропозиції, які у вас виникають, ми намагаємося реалізувати. Чимало поколінь виховані на подвигах хлопців, які пройшли афганську війну. Дозвольте висловити вам слова щирої вдячності, вам, афганцям, які з честю виконали свій військовий обов'язок, - зазначив Руслан Підорич.

З усіх збройних конфліктів, Афганська війна була найжорстокішою і найбільш кривавою. У ній взяли участь близько 150 тис українців, більше 3 тисяч з них не повернулися з Афганської війни. Сьогодні в Запоріжжі проживає понад 5,5 тис воїнів-інтернаціоналістів. З яких близько 3 тис - учасники бойових дій в Афганістані.

В ході зустрічі керівники громадських організацій, які об'єднують воїнів-інтернаціоналістів, висловили слова подяки міській владі за допомогу і підтримку. Вони відзначили, що в Запоріжжі, незважаючи ні на які складнощі, продовжують реалізовуватися програми соціальної підтримки учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих. Також вони подякували міській владі за надання підтримки в роботі громадських організацій.

Сьогоднішня зустріч була проведена в новому форматі. Вперше на неї були запрошені представники підростаючого покоління - учні запорізьких профтехучилищ. В ході зустрічі представники учнівської молоді могли поспілкуватися з героями Афганської війни, почути «з перших вуст» правду про ті події та поставити питання.