Запоріжців закликають не купувати продукти в місцях стихійної торгівлі

08.11.2023 12:25

Свіжі на вигляд продукти та низькі ціни роблять стихійні ринки привабливими для багатьох містян. Однак, при всій своїй привабливості, такі ринки несуть великі ризики для здоров'я.

Купуючи продукти харчування на вулиці, покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи "з рук", не проходять лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Та й продавці, які реалізують таку продукцію, не проходять медичних обстежень, і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, як-от туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія тощо.

Вживання в їжу продуктів, придбаних у несанкціонованих місцях торгівлі, може спричинити кишкові інфекції та харчові отруєння. Запоріжцям нагадують, що законними місцями для торгівлі харчовими продуктами, крім магазину, є ринок або торговельний майданчик. На комунальних ринках є державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які здійснюють обов’язковий контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується.

Містян закликають не купувати харчових продуктів у місцях стихійної торгівлі. Аби зберегти своє здоров’я та уникнути розповсюдження гострих кишкових інфекцій запоріжцям радять користуватися лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або ринків.