У Запоріжжі продовжують вчити греко-римській боротьбі

08.11.2023 17:50

Загартувати характер та тримати удар. Цьому можна навчитися у ДЮСШ №6, де функціонують відділення греко-римської боротьби та боксу. Вихованці школи гідно представляють Запоріжжя на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Як виховують майбутніх переможців – розповіли предствники ДЮСШ.

Сьогодні вихованці відділення греко-римської боротьби ДЮСШ№6 відпрацьовують прийоми, щоб покласти супротивника на лопатки.

- Греко-римська боротьба від вільної боротьби, наприклад, відрізняється тим, що у нас можна працювати тільки до пояса. Ноги у нас не включаються. Це єдина боротьба, яка цим відрізняється від всіх інших. Самбо, дзюдо - там можна брати і за руки, а у нас тільки до пояса. Працюють руки, плечі, голова, - пояснив тренер  ДЮСШ №6 Олександр Скоморохов.

У спортивній школі №6 займаються вихованці різного віку -  є як  підлітки, так і дорослі. Обрав греко-римську боротьбу і 14-річний Богдан. За вісім років старанних тренувань хлопець є багаторазовим чемпіоном області та двократним чемпіоном України. Богдан розповідає, що до спортивних звершень у греко-римській боротьбі його надихнув дідусь.

- У мене дідусь призер України з греко-римської боротьби. Я починав тренування ще  коли він працював у ШВСМ. Потім я займався в інших залах. Кожного разу ми приходимо, розминаємося, відпрацьовуємо прийоми та боремося, - розповів вихованець ДЮСШ №6 Богдан Анохін.

У школі є два відділення - з боксу та греко-римської боротьби. Юні вихованці постійно представляють Запоріжжя на всеукраїнських та міжнародних чемпіонатах та змаганнях різних рівнів, а також входять до складу збірної України.

- В школі займаються понад 300 вихованців у цих двох відділеннях. З ними працюють 27 висококваліфікованих тренерів. Тренерсько-викладацький склад у нас постійно оновлюється, тому маємо вже певні перемоги та досягнення в боксі у молодих тренерів. Це не може не радувати. Така ж ситуація і у греко-римській боротьбі, тому що це два приорітетних види спорту, які культивуються в області і місті, - розповів начальник управління спорту та фізичної культури Запорізької міської ради Едуард Багіров.

Нині на базі ДЮСШ №6 активно проводять підготовку до чемпіонату України серед дорослих, який відбудеться 17-18 листопада у Полтаві.

Записатися на тренування до ДЮСШ №6 можна за адресою: вул. Брянська, 6.