Запорізькі комунальники продовжують підтримувати лад у місті

13.11.2023 12:35

Працівники комунальних підприємства щодня проводять роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій міста, прибирання сміття тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕЛУАШ» механічним та ручним способом прибрали зі 186 міських доріг 980,4 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу.

Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти на 6 вулицях міста. Відремонтували 8 елементів зливової каналізації. Уклали 3479,08 кв. м асфальтного покриття та виконали роботи з поточного ремонту 34,1 м колесовідбійного брусу.

Водночас у департаменті муніципального управління проведено засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 40 питань. Опрацьовано 5 матеріалів, за результатами яких підготовлені проєкти рішень виконкому про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Опрацьовано заяву та видано дозвіл на порушення об’єктів благоустрою. Надано відповіді на 21 звернення з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 82 договори та додаткові угоди на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності. Також забезпечено виконання рішення виконкому щодо демонтажу 3 незаконно розташованих об’єктів. Фахівці департаменту опрацювали 5 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття.

Протягом звітного періоду спеціалісти інспекції з благоустрою склали 7 протоколів щодо адміністративних правопорушень та надали 18 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. Крім того провели перевірку 11 планових та аварійних розриттів на відповідність до виданих  ордерів.

Працівниками КП «Муніципальна варта» складено 47 протоколів щодо адміністративних правопорушень, а саме: ст.152 КУпАП – 45 протоколів та ст. 156 КУпАП – 2 протоколи.