Запоріжців запрошують до проходження курсу з мінної небезпеки

13.11.2023 12:50

Міжнародна гуманітарна організація The HALO Trust організовує останню цьогоріч серію тренінгів для охочих стати інструкторами з Навчання Ризикам, пов’язаним з Вибухонебезпечними Предметами (НРВНП). Пріоритет надається мешканцям прифронтових областей. Пройти курс запрошують всіх зацікавлених та дотичних за сферою своєї діяльності до тематики курсу.

Так, у зв’язку зі зростанням площі забруднених вибухонебезпечними предметами територій, масштабами руйнувань інфраструктури та житлових масивів, збільшенням потенційно небезпечних районів та кількістю постраждалих серед цивільного населення, Представництво The HALO Trust, зокрема, запрошує до участі осіб, які займаються викладацькою діяльністю у закладах освіти міста Запоріжжя та області (керівництво та вчителів загальноосвітніх закладів, викладачі ліцеїв, коледжів, професійно-технічних навчальних закладів, інститутів, університетів, тощо) для проходження безкоштовного курсу з підготовки інструкторів з Навчання Ризикам, пов’язаним з Вибухонебезпечними Предметами (НРВНП).

Цей чотириденний курс проходить двічі на місяць - кожен другий і четвертий тиждень. Цьогоріч їх залишилося всього два – з 20 по 23 листопада і з 4 по 7 грудня.

Всім охочим взяти участь і отримати відповідну кваліфікацію, слід заповнити реєстраційну форму. Зробити це можна за посиланням. Обов’язковим є конкурсний відбір, після вдалого його проходження, з кандидатом зв’яжеться один з тренерів й повідомить деталі.

Курс проходитиме у місті Бровари Київської області. Всі витрати, щодо проживання, харчування й проїзду на себе беруть організатори. Проходження курсу дозволить отримати сертифікат за міжнародними стандартами та у співпраці з Представництвом проводити НРВНП для цивільного населення, а також потрібний у подальшій діяльності роздатковий матеріал і доступ до Телеграм-каналу для продовження навчання й вдосконалення своїх навичок.

Для довідки: 

The HALO Trust є найбільшим оператором гуманітарного розмінування в Україні та світі зі штаб-квартирою у Великобританії. З 2016 року в Україні HALO розгорнуло діяльність з розмінування окремих районів Донецької та Луганської областей, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України. Після повномасштабного вторгнення HALO швидко відреагувало та розгорнуло операції з розмінування у Київській області, щоб відповісти на нагальні гуманітарні потреби, спричинені наземними мінами та іншими вибухонебезпечних предметів.

Крім того, HALO проводить навчання для населення щодо ризиків, пов'язаних з вибухонебезпечними предметами, щоб підвищити обізнаність населення та зменшити кількість постраждалих від наземних мін та інших вибухонебезпечних предметів. Місія HALO полягає у збереженні життя та зменшенні кількості постраждалих від мін та інших вибухонебезпечних предметів шляхом проведення необхідного навчання та інформування. 

Більше інформації можна знайти в інформаційному бюлетені, доданому нижче.