У Запоріжжі вшанували пам'ять загиблих в Афганістані та інших локальних війнах

15.02.2018 13:00

У Запоріжжі відбувся урочистий захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Представники обласної та міської влади, учасники бойових дій в Афганістані та інших збройних конфліктах, представники громадських організацій, городяни вшанували хвилиною мовчання загиблих і поклали квіти до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг, присвячений 29-й річниці виведення радянських військ із Афганістана. На захід зібралися представники обласної та міської влади, ветерани, родичі та близькі загиблих, представники громадських організацій, городяни.

- Щороку ми збираємося перед пам'ятником, який має величезне значення для всіх запоріжців. Це не тільки символ героїзму і вірності присязі. Це пам'ять про тих, хто віддав своє життя. В цей монумент вкладено чимало сил і енергії самих афганців, які брали безпосередню участь у його створенні: від розробки ескізу до збору коштів на його будівництво. Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся, схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров, виконуючи військовий обов’язок, - зазначив керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омелянович.

Запоріжці вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих військовослужбовців та поклали квіти до меморіалу. На честь учасників бойових дій, які загинули в Афганістані та інших збройних конфліктах, пролунав триразовий салют.

Нагадаємо, в 2017 році була виконана реконструкція пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам. В ході реконструкції була зменшена площа самого монумента, зроблено перепоховання землі з могил загиблих в Афганістані (її уклали в капсулу), встановлені вазони для квітів, замінена плитка в основі пам'ятника, виконана реконструкція скульптур, вирівняні стели з заміною табличок на них, встановлено додаткове освітлення.

Також в Запоріжжі працює міська комплексна програма соціального захисту населення, в рамках якої учасникам бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах надається необхідна допомога.