Щодо результатів виїзду групи мобільного моніторингу до Заводського району

15.11.2023 09:05

За інформацією управління з питань екологічної безпеки міської ради, у вівторок, 14 листопада, групою мобільного моніторингу щодо виявлення та припинення правопорушень у сфері охорони атмосферного повітря здійснено виїзд у Заводський район міста Запоріжжя. Фахівці відреагували на звернення громадян. До складу мобільної групи входять представники Запорізької обласної прокуратури, правоохоронних органів, управління з питань екологічної безпеки міської ради, департаменту правового забезпечення міської ради, Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області).

Група працювала не територіях, де розташовані потенційні забруднювачі атмосферного повітря, згідно з картами розповсюдження забруднення атмосферного повітря, розробленими управлінням з питань екологічної безпеки міської ради.

Під час виїзду у Заводському районі, по вулиці Доківській та прилеглій території, виявлено споруди – печі, які на момент огляду працювали, від них йшов дім сірого кольору з різким їдким запахом. При цьому печі не мають пилогазоочисного обладнання. Поряд з печами на відстані десятків метрів знаходилися відходи гуми, шини, а також відходи після спалювання. Територія за зазначеною адресою дуже засмічена та вкрита шаром сажі. Відчувався сильний запах горілої гуми.

Факти порушення природоохоронного законодавства зафіксовані органами, які мають на це відповідні повноваження, а саме представниками прокуратури, поліції, екологічної інспекції.