Запорізьких школярів навчають мистецтву анімації

15.11.2023 09:25

Майстер-класи відбуваються в рамках українсько-німецького мистецького проєкту «Bridging gaps». Арттерапія спрямована на відновлення психологічного здоров’я дітей, постраждалих від війни - місцевих і переселенців. Її проводять представники Всеукраїнської асоціації психологів, які приїхали до Запоріжжя зі столиці.

Створення анімаційного фільму - процес складний і багатоетапний. Перший - найбільш важливий і відповідальний - психологи довірили підліткам, як найбільш креативній віковій дитячій категорії. Вони вигадали казкових персонажів і розробили сюжет, де добро вступить у двобій зі злом.

- Ми навмисно обирали пластилін, бо зараз це — найкращий матеріал для роботи з дітьми саме для подолання травм війни. Бо пластилін, він ніби всмоктує ту негативну енергію. Коли дитина ліпить, по-перше, задіяна дрібна моторика, це зв’язок із реальністю, дитина повертається в себе, в тіло. А по-друге, такі заняття дозволяють вивільнити якісь емоції, які вона відчуває, не завжди приємні емоції, - розповіла президентка Всеукраїнської ГО «Арттерапевтична асоціація» Олена Вознесенська.

До створення мультфільму долучатимуть й інші вікові групи, адже відновлення психічного здоров’я у прифронтовому Запоріжжі потребують всі діти. За словами організаторів, по завершенні мультиплікаційного марафону до Запоріжжя завітають досвідчені аніматори з Києва, які розкажуть юним митцям, як створити професійний мультфільм і донести його до широкого загалу.