Соціальні працівники готують кандидатів в опікуни до прийомного батьківства

16.02.2018 12:51

Служба (управління) у справах дітей міської ради (зокрема спеціалісти Вознесенівського районного відділу) разом із Запорізьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяла участь у проведенні навчального семінару для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, які виявили бажання подарувати дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, свою турботу та любов.

Учасників семінару ознайомили з правами та обов’язками опікуна, піклувальника, переліком пільг для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони одержали кваліфіковані відповіді на питання, які виникли під час проведення семінару. Також говорили про організацію процесу встановлення опіки, піклування, захисту житлових прав та інтересів дітей та інші проблеми, які найчастіше виникають перед опікунами.

Потрібну інформацію учасники семінару отримали і у вигляді брошур, буклетів і пам’яток.

Щоб своєчасно вирішувати проблеми, які виникають під час виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учасникам семінару рекомендовано співпрацювати з представниками служби (управління) у справах дітей міської ради та Запорізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.