У запорізькій школі висадили дуб-семіраміду

17.11.2023 17:15

В одному з навчальних закладів Дніпровського району висадили саджанець дуба. Його виростили з жолудя легендарного 700-літнього Запорізького дуба.

Захід відбувся в рамках ініціативи «Дуб-семіраміда — оберіг навчального закладу», яка проходить за підтримки міської влади та волонтерів. До еко-акції долучились вчителі закладу та батьки учнів. Саджанець посадили на клумбі біля дитячого майданчика. Щоб дерево росло здоровим, на нього повісили оберіг — символ вишиванки.

- По-перше, це дуже гарна акція для озеленення території нашого закладу. По-друге, це сприяє патріотичному та екологічному вихованню нашого підростаючого покоління. Ще це дерево, яке росте століттями, тому ми вважаємо, що це буде доречно, як наша традиція і це дерево-захист нашого освітнього закладу в ці буремні часи. Ми вшановуємо цією посадкою наших захисників, тому що дуб — це захисник, - зазначила виконуюча обов’язки директорки навчального закладу Ольга Пархоменко

Разом із саджанцем освітяни законсервували капсулу з побажаннями на дубових листках. Її відкриють разом з учнями після перемоги. У закладі сподіваються, що дерево стане не лише окрасою школи, а й надійним захисником майбутніх поколінь.