Продаж неіснуючих товарів – одна із поширених схем шахрайства в мережі Інтернет

23.11.2023 14:35

Спеціалісти управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП НПУ радять запоріжцям не повідомляти стороннім дані банківських карт, не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, а для купівлі-продажу обирати лише перевірені сервіси.

Одним із доволі поширених видів інтернет-шахрайства є функціонування несправжніх інтернет-магазинів. Такі магазини можуть пропонувати товари, яких насправді немає в наявності або вони у неналежному стані. Варто остерігатись продавців, які пропонують товари за дуже низькою ціною, але з частковою або повною передоплатою.

Для купівель в інтернеті краще використовувати перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати повернення коштів у разі, якщо товар не буде відправлено або він буде неналежної якості. Якщо ж є необхідність скористатися послугами невідомого інтернет-магазину, тоді обов’язково на інших ресурсах треба вивчити відгуки про продавця та купувати товари з накладеним платежем, тобто сплачувати вартість товару після отримання та огляду.