У Запоріжжі презентували реабілітаційну гру для дітей

21.11.2023 17:20

Проєкт «Ігровий кейс волонтера» презентували у «Незламному Хабі» міста. Авторкою є українська ігромайстриня Наталія Мієдінова, більш відома як Тьотя Панда. До Запоріжжя вона приїхала зі столиці на запрошення «Простору, дружнього до дітей» та Запорізького міського центру народної творчості «Народний дім».

Проєкт «Ігровий кейс волонтера» це альбом ігрових хітів та анімацій під назвою «Обійми», а також добірка ігрових прийомів для соціально-психологічної реабілітації людей, особливо дітей. Розповідає, її розробка стане у пригоді працівникам благодійних організацій, шелтерів, волонтерських хабів, дитячих просторів.

- Альбом це ядро проєкту «Ігровий кейс волонтера», тому що там ще є декілька ігрових вправ, які допоможуть людям, що працюють з дітьми, молоддю, людьми, що постраждали від воєнних дій, під час заходів, щоб організувати і створити атмосферу гарного настрою, підтримки, відпочинку в надскладний час. Це дуже важливо - відпустити стреси, не дивлячись на те, що відбувається в світі навколо, - розповідає Тьотя Панда, ігромайстриня Наталія Мієдінова.

У двогодинному інтенсиві з ігрової майстерності взяли участь запорізькі волонтери, педагоги, вихователі. Переважно всі ці люди працюють з дітьми. Розповідають – у Тьоті Панди є чому повчитися для того, щоб і надалі підтримувати малечу під час війни у прифронтовому місті.

- Ми лікарняні клоуни міста Запоріжжя, з 2015 року працюємо у лікарнях та медзакладах нашого міста та області. Так як ми «СміхоНоси», ми несемо радість і сміх у життя наших дітей, а тому сьогоднішній захід завдяки Тьоті Панді  і всій команді це яскрава можливість взяти всі ці інструменти і понести їх до лікарень, щоб радувати персонал та діточок, - розповіла керівниця громадської організації «СміхоНоси» Ольга Сірих.

Запоріжжя стало другим містом, де презентували ігровий проєкт. Прем'єра була днями в Сумах.

-Сьогодні у нас більше ста учасників. Це люди з шкіл, садочків, з дитячих просторів, осередків, звичайні люди-волонтери. Організували цей захід, бо на це є потреба. Хочеться у майбутньому радувати діточок ще більше, - зазначив координатор «Простору, дружнього до дитини БФ “Карітас Запоріжжя» Єгор Прокопенко.

В планах Наталі Мієдінової презентувати його також в Миколаєві, Києві, Краматорську та Харкові.