У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою

22.11.2023 16:15

Як повідомили в департаменті муніципального управління, цього тижня працівники КП «ЕЛУАШ» продовжують ремонтно-відновлювальні роботи на вулицях міста. Зокрема, полагодили колесовідбійні бруси, відновили асфальтне покриття на ділянках деяких тротуарів, продовжують роботи на вулиці Солідарності.

Як повідомили у департаменті муніципального управління, з початку цього тижня продовжується робота з відновлення колесовідбійних брусів. Ці елементи вулично-шляхової мережі встановлюються згідно із схемами організації дорожнього руху на аварійних ділянках. Важливим є їх справний технічний стан, особливо під час погіршення погодних умов та ожеледиці.

Також, поки дозволяють погодні умови, тривають ремонтні роботи на вулиці Солідарності. Наразі виконується комплекс підготовчих заходів, в тому числі встановлення нового бордюрного каменю.

Цього тижня вдалося полагодити ділянку тротуару, розташованого на перетині проспекту Соборного та вулиці Гагаріна. Її приведено до належного технічного стану.

Данна локація з моменту побудови будинків не знала ремонту, хоча ця пішохідна зона є соціально важливою, оскільки веде до зупинок громадського транспорту, пенсійного фонду, аптек та закладів торгівлі. Через значні пошкодження тротуару пересуватися тут було вкрай важко. При виконанні демонтажних робіт було виявлено, що зливовий лоток, який проходить від прибудинкової території до проїзної частини був зруйнований, що у свою чергу приводило до підтоплення фундаменту будинку та значного накопичення води. Під час виконання ремонтних робіт було забезпечено відновлення зливового лотка, улаштування пандусу, пониження до проїзної частини пішохідних переходів та встановлення тактильної плитки.

Також за повідомленням департаменту муніципального управління, у Запоріжжі демонтуються незаконно встановлені об'єкти, рішення щодо знесення яких ухвалює виконавчий комітет. Цього тижня завдяки спільній роботі Департаменту муніципального управління, департаменту правового забезпечення, КП «Муніципальна Варта», Інспекції з благоустрою, Запорізького районного управління поліції, Патрульної поліції Запорізької області та районної адміністрації територію Шевченківського району очищено від незаконно встановленого МАФу. В департаменті муніципального управління зауважують - місто повинно мати належний зовнішній вигляд, а підприємці працювати виключно в межах діючого законодавства.

Крім того, протягом поточного тижня працівники КП «ЕЛУАШ» очищали вулиці міста, зупинкові комплекси, зливові системи від снігу та забезпечували обробку доріг і тротуарів протиожеледними засобами, прибирали дороги і тротуари міста. На мосту по вулиці О. Говорухи зібрали випадкове сміття. Очистили оглядовий колодязь по вулиці Вінтера.