Запорізькі озеленювачі продовжують готувати дерева до весни

19.02.2018 13:00

Завдання озеленювачів встигнути підготувати дерева до початку нового періоду зростання і розвитку дерев. Зараз на вулицях, в парках і скверах обласного центру ведуться активні роботи з обрізки зелених насаджень.

Фахівці КРБП «Зеленбуд» активно задіяні у роботах з кронування дерев, омолодження, формувальної обрізки.

Завдання «зеленбудівців» привести зелені насадження у належний вигляд до весни – початку вегетаційного періоду, щоб дерева продовжили активне зростання і дали листя. Всього у планах підприємства у поточному році кронувати 25 тисяч дерев. З січня вже виконана обрізка близько 15 тисяч дерев.

За тиждень комунальники привели у належний вигляд близько 4 тисяч дерев. Роботи велися у парках Сагайдачного, по вулиці Запорізького козацтва, скверах по вул. Бородінській, 1, Бірюка, по вул. Водограйній, Олександра Говорухи, Ювілейному, по вул. Бочарова, Стефанова, також по вулицях Кузнєцова, Аматорській, Фільтровій, Миру, Сєдова, Сталеварів, Бородінській, Автозаводській, Комарова, Чумаченко, по проспекту Соборному (Олександрівський район) та на інших закріплених територіях.

За тиждень «зеленбудівці» видалили 106 старих аварійних дерев у Алюмінієвої балці, по вул. Щасливій, Пржевальського, парку по вул. Запорізького козацтва.

Також велися роботи з видалення 27 пнів вже знесених дерев по вулиці Історичній, на в'їзді у Заводський район. Виконана обрізка 924 чагарників.

«Зеленбудівці» приводили до ладу зелені зони, доріжки, прибирали від сміття закріплені території. Було вивезено понад 65 т гілля, деревини, сміття.

Роботи тривають.