Інспектори КП «Муніципальна варта» перевірили пункти прийому вторсировини

23.11.2023 12:05

Сьогодні, 23 листопада, інспектори КП «Муніципальна варта» провели перевірки на законність діяльності пунктів прийому вторинної сировини у Заводському районі міста.

Так, у ході рейду перевірили дві точки. В одній з них, на відміну від іншої, частково були наявні дозвільні документи - договір оренди нежитлового приміщення. Аби ж перевірити законність розміщення даної споруди, а саме наявність паспорту прив’язки, інспектори надішлють відповідний запит до департаменту муніципального управління.

Загалом, як розповіла інспектор відділу охорони громадського порядку КП «Муніципальна варта» Анна Волосова, такі перевірки інспектори проводять постійно. Під час патрулювання, відпрацювання скарг, заяв, звернень громадян перевіряють дані тимчасової споруди на законність їх розміщення.

- Якщо не має власника на місці, інспектори роблять відповідні запити до компетентних органів. Далі надходить відповідь стосовно власника даної тимчасової споруди, чи на законних підставах дана тимчасова споруда розміщена. Якщо не на законних, тоді інспектори готують документи для проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради з метою подальшого усунення порушень Типових правил благоустрою населених пунктів. Разом з тим триває підготовка документів на демонтаж даної тимчасової споруди, - додала Анна Волосова.

Також, за умови наявності власника інспектори виписують протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 340 грн. Остаточне рішення приймає адмінкомісія, яка діє при Запорізькій міськраді.