Запорізькі діти взяли участь в проєкті «Озброєні пензлями»

23.11.2023 15:25

Запорізькі діти перетворюють зброю на витвір мистецтва, щоб зібрати гроші на ЗСУ. У Хортицькому районі у центрі «Світ очима дітей» учні третьої школи мистецтв долучились до благодійної справи, аби підтримати військових. Юні художники розмалювали 25 танкових снарядів в українську вишиванку різних областей України.

Єлизавета малює з дитинства. Про проєкт «Озброєні пензлями» дізналася від свого керівника театрального гуртка, який діє на базі  міжнародного центру «Світ очима дітей».  Дівчинка розповідає, за п’ять років малювання стало справжнім хобі. От і тепер прагне поєднати приємне з корисним — розписати тубус від танкового снаряда орнаментом української вишиванки та підтримати наших бійців.

-Я була у бабусі і вирішила помалювати. Спочатку я малювала на яйцях, писанки робила, малювала просто якусь тваринку, якийсь живопис - тобто це як моє хоббі. Люблю малювати якихось тваринок, взагалі квіти. Зараз зображую саме квіти, - розповіла учасниця проєкту Єлизавета Трофанова.

Спершу снаряд грунтують фоновим кольором, а потім наносять візерунок. Кінцевий етап — лакування. Організатори зазначають, у ці складні для країни часи вирішили підтримати всі двадцять п’ять областей, тож і розмалювали 25 гільз.

-Ми запропонували дітям намалювати на вибір одну з 25 вишиванок. Кожен орнамент символізує конкретну українську область. Робимо це для того, щоб кожен за кордоном міг побачити наше бачення, яка наша Україна і як ми відносимося до нашої території, і як відносяться наші діти до своєї батьківщини, - розповіла президентка міжнародного центру «Світ очима дітей» Вікторія Мєрєнкова.

Такі акції влаштовують не вперше. Два місяці тому дві розмальовані гільзи знайомі волонтери відвезли до Німеччини. Там творчій підхід запоріжців оцінили в дві автівки для наших військових. Згодом таку ініціативу підтримали і самі бійці.

-Гільзи привезли хлопці з усього фронту, і з Бахмуту є, і з Авдіївки є, є і з-під Оріхова. Коли два місяці тому ми розказали нашим хлопцям, що хочемо зробити таку акцію, вони відгукнулися дуже швидко і одразу погодились надати нам такі речі, - додала Вікторія Мєрєнкова.

Вже  наступного тижня тубуси з українськими вишиванками можна буде побачити на виставці в обласній бібліотеці. А згодом їх продадуть на аукціоні. Всі виручені кошти передадуть на потреби ЗСУ.