В Комунарському районі ведуться поточні роботи з благоустрою

24.11.2023 12:00

В районній адміністрації по Комунарському району розповіли про проведені впродовж минулого тижня роботи. Серед пріоритетів – вирішення проблемних питань подачі опалення, очищення території району від снігу, сміття та опалого листя.

Як повідомили в райадміністрації, в районі ведеться щоденний моніторинг запуску теплоносіів до навчальних, дошкільних, медичних закладів та житлового фонду. Впродовж тижня філія Проблемні питання щодо подачі опалення вирішуються у робочому порядку.

19 та 20 листопада під час ліквідації негоди в режимі чергування знаходилося 4 одиниць техніки: 3 посипочні машини та 1 навантажувач, використано 48 т суміші на посипку шляхопроводу по вул. О. Говорухи. та вул. Космічній.

Також комунальники очищували від снігу 7000 кв. м території парку ім. Ю. Гагаріна, 3000 кв.м - по вулиці Нагнибіди – Володимира Українця, 3000 кв. м скверу біля райадміністраці. На розчистці пішохідних зон був задіяний трактор. У парку ім. Ю. Гагаріна на площі 2100 кв. м були посипані доріжки.

Протягом минулого тижня, у районі щоденно виконувались роботи з очищення газонів від сміття. Комунальники прибрали понад 100000 кв. м території, очистили 146 урн та підмели доріжки на площі понад 1600 кв. м. У сквері по вул. Космічній на площі 2720 кв. м очистили газони від листя та сміття. Також виконали роботи з підбору випадкового сміття по вул. Космічній, вул Північнокільцевій, вул. Володимира Українця, вул. Тополіна та з територій дитячих майданчиків. Впродовж звітного періоду з території району навантажено та вивезено близько 0,8 т сміття.

Також було організовано вивіз опалого листя з внутрішньоквартальних територій району: по вул. Космічній, 103, 132, 124, 126 та 128, Олімпійській, 8, вул. Нагнибіди, 10 та 11-б, вул. Чумаченка, 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 15а, 15б та 15г.

Крім того по вул. Космічній та по вул. Чумаченка були виконані роботи з розпилювання гілок після негоди.

Впродовж звітного періоду виконувалися роботи з ручного очищення тротуару по проспекту Соборному та дороги від наносного грунту та випадкового сміття по вул. Чумаченка.

По вул. Шенвізькій виконані роботи з поточного ремонту автопокриття.  Також за допомогою зварки відремонтовані решітки та очищені дощеприймальні колодязі по вул. Автозаводській та вул. Володимира Українця.

Комунальники обкопали 170 дерева у парку по вулиці Володимира Українця, у сквері біля райадміністрації, по вул. Космічній та вул. Водограйній. Обкопали 30 кущів на транспортній розв’язці по вул. М. Ласточкіна - вул. Автрзаводській - вул. О. Говорухи. У парку ім. Гагаріна обрізали 15 дерев плакучих верб.

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконані роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього освітлення, реконструкції ТП-1181, що по вул. Чумаченка,15г та профілактики світлофорного об’єкту по вул. Культурній – вул. О. Говорухи.