День пам’яті жертв Голодомору

25.11.2023 09:00

Нещодавно Нью-Йорк став тридцять четвертим штатом США, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Загалом цей факт вже визнали 28 держав світу та низка міжнародних організацій.

Українці ніколи не змиряться з цим нечуваним злочином комуністичного тоталітарного режиму і не будуть його замовчувати. Тому що мільйони заморених голодом душ українців свідчать про намір фізичного знищення нашої нації.

Вже вдруге ми вшановуємо жертв сталінського голодомору в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Зараз путінський режим, прямий наслідувач сталінського, використовує такі ж нелюдські методи, щоб зламати дух українців. Але завдяки мужності наших воїнів та світовій підтримці ми виборемо свою свободу і поставимо крапку в історії геноциду української нації

Сьогодні, 25 листопада, о 16.00 запаліть на своєму вікні свічку, приєднавшись до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Вшануймо мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

 

Секретар міської ради                                                               Анатолій Куртєв