У закладах освіти продовжують ремонтувати укриття

27.11.2023 16:50

Укриття в навчальних закладах продовжують приймати жителів Запоріжжя під час ракетної небезпеки. Одне з таких сховищ цьогоріч відремонтували в гімназії, що у Шевченківському районі. Під час його облаштування вчителі намагалися зробити все, аби за необхідності покращити емоційний стан дітей під час повітряної тривоги.

Ремонт в укритті, що розташоване в одній із гімназій Шевченківського району, розпочали в травні поточного року. Тривав він два місяці. За цей час вчителі та підрядники встигли зробити не тільки косметичний ремонт, а й замінити електромережі й системи водопостачання. Педагоги розповідають: намагалися облаштувати безпечний простір таким чином, щоб діти під час ракетної небезпеки могли заспокоїтися і відволіктися.

У відремонтованому сховищі облаштували куточок медіаграмотності та учнівську платформу спільних дій. Тепер для проведення різноманітних заходів школярі можуть зустрітися саме в цьому безпечному місці. Одночасно в укритті можуть перебувати понад двісті людей.

Крім того, на першому поверсі навчального закладу облаштований «Пункт Незламності». Тут на випадок блекауту жителі міста зможуть зігрітися, підзарядити гаджети та скористатися вай-фаєм. Загалом в Запоріжжі цьогоріч з’явилося 36 відремонтованих куточків безпеки. Вони працюють цілодобово та приймають під час повітряних тривог усіх містян.