Для запорізьких дітей провели благодійний майстер-клас з приготування піци

27.11.2023 17:20

В одному із запорізьких кафе-ресторанів відбувся майстер-клас для дітей з приготування піци. Організували цікаве дозвілля фахівці благодійного фонду «Голоси дітей». Учасники заходу не лише готували випічку із традиційних інгредієнтів, а й додавали особливі.

Майстер-клас для дітей з приготування піци відбувся в одному з кафе-ресторанів Запоріжжя. Навчає дітей готувати піцейола.

- Є однакова начинка, діти можуть обирати, що їм подобається, самі будуть розкладати, розкочувати тісто, а потім ми будемо випікати піци. Ми вчимо дітей як приготувати, розкатати тісто, розповідаємо про етапи приготування. Багатьом цікаво, вони люблять ліпити, щось з тістом робити, їм дуже подобається сам процес, - розповіла піцейола кафе-ресторану Катерина.

Спершу дітям роздають потрохи борошна. Далі кожний отримує основу для піци — тісто, яке приготували за фірмовим рецептом цього кафе-ресторану. Саме від нього і залежить смак майбутньої страви. Діти його самотужки розкочують. Учасниця майстер-класу Аліса розповідає, що вперше сама готує піцу.

- Іноді допомагала матусі, але сама не робила. Я дуже полюбляю піцу з сиром та м'ясом - ми робили вдома саме такі. Томат додає смаку, соку, сир - це як база, - сказала учасниця майстер-класу Аліса.

Далі діти розкладають на свої піци інгредієнти. А їх – ціле розмаїття: томатний соус, ковбаса, м'ясо, помідори, ананаси та сир моцарела. Останнього компоненту має бути якомога більше.

Далі юні кулінари несуть свої піци для випікання. В кожного на папірці написане прізвище. Це потрібно для того, аби в процесі випікання піци не переплуталися. І кожна дитина отримала свою. І ось запашна та ароматна випічка готова - юні кулінари куштують свої піци.

Діти в захваті від цього майстер-класу. Діляться - готували з душею. Окрім звичайних інгредієнтів, додали в свої страви ще й добрий настрій та позитивні емоції.

- Наш благодійний фонд «Голоси дітей» надає підтримку дітям та їхнім батькам, ми проводимо дуже багато різноманітних заходів, майстер-класів, розвиваючі заняття. Також психологи в нас проводять різноманітні заходи на покращення психоемоційного стану та для зняття емоційної напруги. Також в нашому осередку працюють кейс-менеджери, логопед, є юрист, можна звертатися до нас з різними питаннями, - розповіла організаторка дозвілля БФ «Голоси дітей» Катерина Прохорова.

Дехто з дітей взяв приготовлену власноруч піцу з собою, аби пригостити нею рідних і друзів.