Мешканці зруйнованого житла отримують від міста матеріальну підтримку

30.11.2023 17:20

У Запоріжжі продовжує діяти міська програма надання фінансової підтримки містян, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок обстрілів, спричинених військовою агресією росії.

Дія програми поширюється на мешканців, житло яких було зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок військової агресії, а саме:

  • власників житлових приміщень;
  • співвласників житлових приміщень за згодою інших співвласників (за наявністю);
  • користувачів житла, а саме тих користувачів, на ім’я яких видано ордер (основний квартиронаймач) та/або згідно ордеру уклали договір найму житлового приміщення відповідно до Житлового Кодексу України.

Розмір матеріальної допомоги становить 10 тисяч гривень щомісячно, починаючи з місяця, в якому виникли вищезазначені обставини.

Для оформлення щомісячної допомоги від міста запоріжцям потрібно звернутися до ЦНАП чи його підрозділів з відповідним пакетом документів.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради у 2023 році таку матеріальну допомогу отримали 397 громадян. З бюджету міста на виплати було спрямовано 41 млн 238 тис. грн.