Запорізькі комунальники продовжують підтримувати лад у місті

04.12.2023 10:50

Працівники комунальних підприємств щодня проводять роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримання в належному стані територій міста, прибирання сміття тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕЛУАШ» провели механічне та ручне прибирання доріг від наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. З 60 вулиць Запоріжжя вивезли 431,1 т. Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти асфальтового покриття на 10 вулицях. Новий асфальт уклали на площі 691,49 кв. м. Відремонтували 8 елементів зливової каналізації.

У департаменті муніципального управління ЗМР було проведено засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 6 питань. Забезпечено виконання рішення виконкому щодо демонтажу 3 незаконно розташованих об’єктів. Опрацьовано 4 заяви щодо видачі ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Опрацьовано 2 заяви щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 1 відповідний дозвіл. Надано відповіді на 33 звернення з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі. Укладено 102 договори та додаткові угоди на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.

Фахівці інспекції з благоустрою склали 3 протоколи щодо адміністративних правопорушень та надали 4 вимоги щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. Перевірили 5 планових та аварійних розриттів на відповідність до виданих ордерів. А також забезпечили демонтаж двох паркувальних обмежувачів.

Інспектори КП «Муніципальна варта» склали 17 протоколів щодо адміністративних правопорушень, а саме: 16 протоколів за ст.152 КУпАП та 1 протокол за ч.2 ст. 156 КУпАП.