3-й пологовий будинок отримав апаратуру від благодійників

04.12.2023 16:25

Благодійний фонд «Blau-Gelbes-Kreuz e. V.» (укр. «Синьо-жовтий хрест») із німецького міста Кельн разом з благодійним фондом «Сильна і вільна Україна» продемонстрували високий рівень гуманітарної співпраці у передачі сучасного медичного обладнання КНП «Пологовий будинок № 3» міста Запоріжжя.

Завдяки підтримці благодійників у відділенні інтенсивної терапії новонароджених КНП «Пологовий будинок №3» з’явився поліфункціональний неонатальний монітор пацієнта «Drager Vista 120 S». Нове обладнання дозволяє проводити моніторинг, вимірювання та реєстрацію фізіологічних параметрів у найменших пацієнтів, в тому числі – у глибоко недоношених немовлят, забезпечуючи високу точність, безпеку та широкі можливості спостереження для медичного персоналу.

- Свого часу ми знайшли благодійну організацію в Запоріжжі «Сильна і вільна Україна», звернулися до них з проханням придбати для нас по можливості неонатальний монітор пацієнта. Оскільки в нас є реанімація новонароджених, це дуже необхідно саме для поліпшення якості надання допомоги новонародженим діткам, які хворіють, на жаль. Ми дуже вдячні фонду за виконану обіцянку і такий подарунок для нашого пологового. Монітори пацієнта в нас є, але такої високої якості – це, мабуть, у нас єдиний. Тут можна записати не тільки основні функції, необхідні спостереження за життєдіяльністю дитини, а й сатурацію, ЕКГ і навіть роздрукувати показники на плівці, - розповіла директорка КНП «Пологовий будинок № 3» Лариса Василенко.

Благодійний фонд «Сильна і вільна Україна» активно реагує на подібні звернення і вирішує їх за допомогою міжнародного співробітництва. У цьому випадку фонд звернувся до німецького благодійного фонду «Blau-Gelbes-Kreuz e. V.» з проханням про допомогу у закупівлі високоякісного медичного обладнання для пологового будинку. Останній відгукнувся на звернення, придбавши систему центрального моніторингу. 

- Ми працюємо за запитами. Тобто, коли будь-яка організація, це може бути й лікарня, звертається до нас із запитом, ми вже знаходимо партнерів, які можуть допомогти – з числа місцевих і закордонних. Цього разу ми звернулися до німецької організації з міста Кельн, з котрими співпрацюємо, і вони допомогли нам у придбанні й доставці даної апаратури, - зазначив співзасновник БФ «Сильна і вільна Україна» Олександр Вовчок.

Крім монітору, благодійники передали пологовому також комплектуючі до нього і запас ліків. Кажуть, що на їх рахунку це перша така допомога цьому медзакладу, але мають надію, що не остання. У планах – продовжити співпрацю, як і з рештою медзакладів міста.

- Благодійна організація «Сильна і вільна Україна» це наші партнери, друзі – ми саме так називаємо будь-яку благодійну гуманітарну організацію, яка надає допомогу нашому місту. Це дійсно зараз дуже важливо. Сьогодні в нас «Синьо-жовтий Хрест» з міста Кельн, котрий доставив пологовому будинку №3 дуже гарне обладнання для відділення новонароджених – це неонатальний монітор спостереження за пацієнтом. Він вкрай необхідний нашим маленьким діточкам - новонародженим , тому ми дуже вдячні нашим партнерам, нашим друзям з Німеччини за покращення матеріально-технічного стану нашого пологового, - наголосила начальниця КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міськради Олена Литвиненко.