У Запоріжжі відбулась регіональна конференція на тему підтримки психічного здоров’я

05.12.2023 10:35

Регіональна конференція на тему: «Сильні разом: підтримка психічного здоров'я учительства, учнівства та батьківства» - це підсумковий захід в рамках україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров'я для України». Учасники заходу дізналися, зокрема, як культивувати позитивні емоційні стани.

Під час конференції фахівці розповідали вчителям і батькам, як культивувати позитивні емоційні стани. До прикладу, можна згадати приємні моменти в житті та подумки перенестись у той спогад. Практикувати подібне можна завжди, коли стає емоційно важко. Також учасники заходу шукали відповіді на питання - що може стати опорою під час війни? Серед найчастіших відповідей - сім'я, робота, підтримка друзів, кава, кіт, українські фільми та вивчення іноземних мов.

Окрім того, учасники мали змогу порелаксувати, готуючи новорічні та різдвяні смаколики. Розмальовували кольоровою глазур'ю пряники у вигляді ялинки. Адже це теж певною мірою елемент психологічної підтримки - можливість відволіктися від буденності.

Регіональна конференція «Сильні разом: підтримка психічного здоров'я учительства, учнівства та батьківства» - підсумковий захід у рамках україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров'я для України», який тривав два місяці. Під час заходів проєкту психологи, корекційні педагоги ділились методиками, формами роботи, різними техніками для підтримки психічного здоров'я, в тому числі і самостійно.

У рамках проєкту було організовано 100 консультацій та занять, в яких взяли участь діти з психо-фізичними порушеннями і які є ВПО. Чимало хто з них під час війни не отримував корекції, не мав можливості спілкуватися зі спеціалістами. А завдяки проєкту і безкоштовній участі в ньому змогли повернутись до занять з корекції та розвитку.

Організатори наголошують, що очікують на продовження проєкту, адже в складних життєвих обставинах збереження та підтримання психологічного здоров'я є дуже важливими.