Запоріжці продовжують здобувати нагороди й відзнаки у спортивних змаганнях

06.12.2023 09:25

Вихованці ДЮСШ № 10 щодня тренуються за різноманітними спортивними напрямками, серед яких волейбол, легка атлетика, ушу та спортивна аеробіка. А нещодавно відкрилося і відділення черлідингу. Продовжують підготовку до нових змагань майбутні чемпіони і дотепер.

Артем у спортивній аеробіці вже понад шість років, а до цього протягом семи років займався гімнастикою. Хлопець розповідає: вирішив змінити вид спорту не за власним бажанням, а через зміни в пропорціях тіла. Проте про вибір зовсім не жалкує, минулого місяця на чемпіонаті Європи в Анталії спортсмен виборов «бронзу».

- Я бачу своє спортивне майбутнє у спортивній аеробіці, продовжую свій спортивний шлях і, як бачите, намагаюсь досягати успіхів. Спортивна мрія - це, мабуть, командне золото на чемпіонаті світу та золото на всесвітніх іграх, - поділився вихованець ДЮСШ № 10 Артем Кокарев.

Тренування зі спортивної аеробіки щотижня проходять у спорткомплексі «Запорізької політехніки». Тренери розповідають, в наш час підготувати юних спортсменів до нових змагань досить складно через довготривалі повітряні тривоги. Щойно пролунав сигнал — діти мають спуститися в укриття.

- Зараз дуже складно підготуватись до змагань. Взяти, наприклад, підготовку до чемпіонату Європи, який відбувся нещодавно - буквально за два-три дні до від’їзду в нас скасовувались всі тренування через те, що була повітряна тривога по всій Україні, - розповіла тренерка відділення спортивної аеробіки ДЮСШ № 10 Олександра Плахотнікова.

Попри труднощі запорізькі спортсмени тримають високу планку. Наразі вихованці ДЮСШ №10 готуються до нового сезону, що розпочнеться навесні наступного року, а саме - чемпіонату України зі спортивної аеробіки.

- Ми готуємося до нового змагального сезону, який припадає на весну. Готуємо нові програми, ну і готуємось до нового Чемпіонату України. Я оцінюю підготовку дуже високо, тому що не дивлячись на все, що відбувається навколо, і повітряні тривоги, і вибухи, дітям дуже складно зібратися - але вони знаходять в собі сили, - додала Олександра Плахотнікова.

Наразі відділення аеробіки у спортивній школі №10 відвідують понад шістдесят дітей у трьох групах віком від 6 до 18 років.