У Запоріжжі в рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» провели тематичний захід для жінок

05.12.2023 17:00

Присутніх поінформували про права жінки та обговорили теми дискримінації і гендерних стереотипів. Окрім цього, влаштували майстер-класи з позування та створення вдалих фото, показали, як зробити зачіску.

Розпочався захід «Краса проти насильства» з майстер-класу, де жінок навчили робити сучасну повсякденну зачіску.

Наступний етап — вдалі світлини. Експерти з фотографії розповіли про пошук локації, освітлення та вибір вдалого ракурсу.

- Треба зробити 9 селфі, щоб отримати гарне фото, на якому ви собі будете подобатися. Це зверху, посередині, тобто середній план і знизу. Аналогічні кадри треба зробити з правого боку: зверху, середній план, знизу. І з лівого також. Потім, коли ви це зробите, можете зайти у свою галерею та подивитися на ці 9 фото – так ви побачите, який ракурс вам ідеально підходить, - розповіли ведучі майстер-класу.

Сьогодні жінки мають змогу обирати будь-яку професію, рід занять та хобі. А у цьому їм можуть допомогти різноманітні організації. Так у Запоріжжі надає допомогу жінкам і кар’єрний хаб «ВОНА».

- Кар’єрний хаб допомагає у написанні резюме, пошуку вакансій. Ми розставляємо цілі, з’ясовуємо які здібності у жінки, які з них ми можемо вдосконалити. Зараз, наприклад, більшість запитів для перенавчання на бьюті-сферу. Це дуже цікава сфера, якої можна швидко навчитися та взяти цю професію для використання і в Україні, і за кордоном. Також нещодавно в нас дівчата пройшли навчання на бухгалтерок, СММ-менеджерок і офіс менеджерок, - розповіла кар’єрна радниця «ВОНА ХАБ» Анна Бардаченко.

Та, попри це, жінки й досі стикаються з фактами гендерної дискримінації, що проявляються як у побуті, так і в робочих питаннях. У цьому випадку фахівці закликають одразу ж звертатись до відповідних структур, аби захистити свої права.

- У нас активно працюють органи поліції, гарячі лінії державних структур та громадських організацій. До речі, багато громадських та міжнародних неурядових організацій працюють на території України. Вони надають підтримку людям, в тому числі які постраждали і від дискримінації. Я знаю, що у «Ла Страда» є гаряча лінія, куди можна звернутися. Важливого значення набуває й Офіс уповноваженого з прав людини. Є гаряча лінія, є сайт, де ви заповнюєте заявку і надсилаєте її на розгляд, - зазначила молодша фахівчиня соціально-правового захисту Світлана Котляр.

Окрім цього, під час заходу жінки мали змогу взяти участь у майстер-класі з самооборони від кваліфікованого тренера.